Retete Online

Home » , » Tort diplomat cu piscoturi - Retete Online

Tort diplomat cu piscoturi - Retete Online

Ingrediente
  • 300 g piscoturi
  • 3 buc kiwi
  • 2 buc portocale
  • 200 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 cutie compot ananas
  • esenta de vanilie
  • 6 buc galbenus
  • 1 pliculet gelatina
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • Se pune apa calduta peste gelatina dupa care se amesteca pentru a se dizolva,apoi se lasa deoparte..
  • Se pune zaharul,faina,cele 6 galbenusuri intr-o cratita.Se amesteca foarte bine dupa care se pune treptat cate putin lapte pana il terminam.Se amesteca foarte bine dupa care se pune pe foc.Se amesteca continuu pana cand se ingroasa.Dupa ce s-a ingrosat se va adauga esenta de vanilie si se va lasa la racit .
  • Se taie portocalele si kiwi in bucatele mici.
  • Incorporam gelatina in crema rece.
  • Se bate frisca in care odata batuta se va pune cate o lingura de crema,amestecand continuu pana vom pune toata crema in frisca.
  • Se ia o forma cu fund detasabil pentru tortul nostru.Vom inmuia fiecare piscot in sucul de ananas si ii vom aseza in tava in lateral si pe fund formand o baza.
  • Punem un strat de crema,un strat de kiwi si portocale,si tot asa,stratul final fiind de crema pe care o vom orna dupa cum vrem.
  • Acum ca tortul este gata se va lasa la frigider pentru 5-6 ore dupa care se poate servi.Pofta buna!

  •  
    Share this article :

    Trimiteți un comentariu